Hŕstková polievka s bravčovým mäsom

V chladné novembrové dni je príjemné sa zohriať výživnou a teplou polievkou. Pokiaľ by ste si chceli takú dopriať, vyskúšajte túto zdravú verziu hŕstkovej polievočky. Namiesto údených rebier či kolena som do nej pridala chudé bravčové mäsko, udusené na kvalitnom olivovom oleji. O tom, aké sú strukoviny zdravé ani nemusím azda hovoriť! Aj mamka mi vždy hovorila, že po fazuli budem pekná. 🙂

Potrebujeme:

  • 150g hŕstky
  • 500g kociek bravčového stehna
  • 2 menšie mrkvy
  • 1/4 zeleru
  • 1 petržlen
  • 5 malých zemiakov
  • 1/4 malého kelu
  • 1 PL olivovéh oleja
  • 2 kocky bujónu
  • 2 sušené chilli papričky

Postup

  • Hŕstku si namočíme na aspoň na dve hodiny do vody. Vodu zlejeme a v čistej ju varíme. Po zhruba 15 minútach varenia ju opäť zlejeme a varíme v čistej vode, kým nie je hŕstka mäkká. Tento postup využívam, aby som znížila množstvo “prdkajúcich” sacharidov zo strukovín 🙂 .
  • Medzi tým si očistíme a nakrájame zeleninu. Cibuľu len na štvrťky.
  • Keď je hŕstka takmer hotová, pridáme zeleninu a varíme ďalej. Podľa potreby dolejeme vodu.
  • Bravčové mäso si podusíme na troške olivového oleja. Keď sa stiahne, aj s výpekom ho dáme do hrnca s polievkou. Všetko spolu varíme do mäkka.
  • Na záver pridáme bujóny, chilli papričky a petržlenovú vňať.
  • Podávame s chlebíkom.
Advertisement

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s